Retek caciki



Vagy Tzatziki? Nekem jobban tetszik az, hogy caciki.

Bár igazából ez nem egy caciki, csak mostanában így találkoztam vele a blogokon. Ez egy reteksaláta vagy ha úgy tetszik mártogatós. Sőt! Kence.
Mindegy. A lényeg a retek. Az a jó piros, recsegő kugli. És mivel reszelni fogjuk, érdemes a nagyobbakat választani, mostanában már azok vannak túlsúlyban a zöldségesek standjain.

Szóval fogok egy-két csomag retket és megtisztogatom. Lereszelem. A kisebb lyukon, úgy finomabb.

2 evőkanál juhtúrót meg 2 evőkanál tejfölt/sűrű joghurott elkeverek. Ebbe kerül a retek. Meg só, bors. Sok petrezselyem levél felvagdalva. Oszt ennyi.

Ha a retek levelei szépek, zsengék és még nem rágcsálta meg senki őket, akkor azt is lehet használni a petrezselyem helyett.

Lehet enni sültek mellé salátának. Kenyérre kenve reggelinek. Vagy vega piknikre vinni csak úgy ételnek.

Nincsenek megjegyzések: