Sörös-chilis bab


Kézről-kézre járó, Texas-ból száramazó recept alapján főztem. Először kicsit meglepődtem a hozzávalókon, de aztán rájöttem, hogy nagyon szépen összepasszolnak. Eredetileg a Dining Guide-ra írtam ezt a recept, de úgy vélem hasznos, ha itt is megtalálható.
 
Hozzávalók (8 személyre):
  • 1 kg darált sovány marhahús
  • 100 g bacon szalonna
  • 1 hagyma
  • 1 zöld paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 kanál chilipor vagy 1 kanál chiliszósz
  • 1 kanál őrölt pirospaprika
  • 1 kiskanál oregánó
  • 1 kiskanál római kömény
  • 1 kanál kakaópor
  • 1 narancs lereszelt héja
  • 1 kanál méz vagy nádcukor
  • 8 dl paradicsomlé
  • 1 kg vörös- és fehérbab konzerv vegyesen
  • 30 g kukoricadara
  • 5 dl sör
Elkészítése:
A kukoricadarát beáztatjuk a sörbe és hagyjuk megdagadni. Felcsíkozzuk a bacon szalonnát, a hagymát és a paprikát. Együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig kevergetve pároljuk-pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, paradicsomlét és az apróra vagdalt fokhagymát. Körülbelül 45 percig főzzük, időnként megkevergetve. Ekkor adjuk hozzá a kukoricadarával elkevert sört és a lecsöpögtetett babot. További negyed órát főzzük, ha túl sűrű lenne, némi sörrel lazíthatjuk. Tejföllel, reszelt sajttal, kukoricachips-szel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: